Microsoft Azure breidt DDoS-bescherming uit naar KMO’s

Network,Security,Control,From,Digital,Tablet,For,Ddos,Attack,Protection

Microsoft lanceert de IP Protection, bedoeld voor de bescherming van kleinere ondernemingen in publieke preview.

Microsoft breidt het Azure DDoS-beschermingsprogramma uit met een pakket voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s). Dat schrijft Microsoft in een blogbericht. Met IP Protection biedt Microsoft zowat dezelfde bescherming tegen DDoS-aanvallen als voor grote bedrijven, tegen een maandelijkse vergoeding. Dergelijke aanvallen blijven een populaire methode bij cybercriminelen.

Bescherming per IP

DDoS-aanvallen zijn in feite een spervuur aan kleine bestandjes op een server via een botnet, die zo massaal zijn dat de server plat valt. Vaak vragen de criminelen losgeld om de aanvallen te stoppen. Grote bedrijven zijn een populair doelwit, al lopen ook kleinere ondernemingen risico’s. “DDoS-aanvallen zijn één van de grootste beveiligingsproblemen voor cloudtoepassingen”, aldus Saleem Bseeu, product manager bij Microsoft.

lees ook

Cloudflare mitigeert HTTPS DDoS-aanval van 26 miljoen verzoeken per seconde

“De aanvallen nemen toe, in aantal en complexiteit door de evoluerende uitdagingen in het cyberbeveiligingslandschap. Alle gebruikers, ook kleine en middelgrote ondernemingen, worden getroffen door de toename in DDoS-aanvallen. In een eerdere blogpost schreef Microsoft dat vooral grotere bedrijven risico’s lopen. “Alleen, die bedrijven hebben grote budgetten voor hun beveiliging en bij KMO’s is dat vaak niet het geval wat tot grote problemen kan leiden.”

Uitgebreide beveiliging

Microsoft kondigde DDoS IP Protection SKU aan in oktober. De toepassing is nu in publieke preview gegaan en integreert volgens Microsoft met andere Azure-diensten voor real-time meldingen, cijfergegevens en beveiligingsinzichten. In de bescherming zit onder andere het monitoren van het dataverkeer, automatische aanval-afweer, integratie met Firewall Manager enzovoort. Drie features (kostenbescherming, webapplicatie en DDoS rapid response service) zijn uitsluitend voor grote bedrijven.

Een ander verschil is de prijs. Enterprises betalen 2.944 dollar per maand voor elk DDoS Protection plan en 30 dollar bijkomende kost voor elke extra publieke IP (vanaf 100). KMO’s zullen 199 dollar betalen voor elke beschermde IP. Het beschermingsplan kan worden geactiveerd via de Azure preview portal of via PowerShell.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home