Microsoft-account werkt voortaan zonder wachtwoord

Microsoft laat je toe om je wachtwoord finaal te verwijderen van je Microsoft-account. Inloggen gebeurt dan exclusief via veiligere alternatieven.

Microsoft hamert al langer op de inherente onveiligheid van wachtwoorden. Voortaan kan je daarom je wachtwoord verwijderen van je Microsoft-account. Het is al geruime tijd mogelijk om in te loggen bij Microsoft via alternatieven zoals Windows Hello of de Authenticator-app, maar je wachtwoord bleef altijd gekoppeld aan je account. Nu kan je het definitief verwijderen.

Wachtwoorden zijn onveilig omdat mensen er in de regel slecht mee omgaan. Te korte wachtwoorden, te eenvoudige exemplaren of hergebruikte paswoorden zijn een droom voor hackers en malware. Tweefactorauthenticatie helpt maar volgens Microsoft is het nog beter om gewoon komaf te maken met de gedateerde beveiligingstechniek.

Wachtwoord verwijderen

Je kan je wachtwoord verwijderen via account.microsoft.com. Zoek daar onder de geavanceerde beveiligingsopties. Je hebt de Microsoft Authenticator-toepassing om je telefoon nodig om het wachtwoord in de vuilbak te smijten en je kan steeds een nieuw wachtwoord toevoegen wanneer je dat om de één of andere reden toch zou willen.

lees ook

Het einde van het wachtwoord volgens Microsoft

De mogelijkheid om volledig zonder wachtwoord in te loggen is het resultaat van een jarenlange ambitie van Microsoft. In 2019 al maakte Redmond Windows 10 optioneel vrij van wachtwoorden, maar een wachtwoord bleef op de achtergrond wel gekoppeld aan accounts.

Andere techreuzen volgen dezelfde visie. Ook Google en Apple zetten alternatieve inlogmethodes in de verf, al blijven wachtwoorden daar nog wel een integraal onderdeel van accounts.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home