Microsoft 365 biedt optie om actieve content te blokkeren

Microsoft 365 werkt aan een functie waarmee administrators actieve content kunnen blokkeren in vertrouwde documenten. De nieuwe functie staat ingepland voor het einde van oktober.

Binnenkort is het niet langer mogelijk de beveiligde weergave in Microsoft Office 365-producten te omzeilen. Gebruikers zullen eerst een veiligheidswaarschuwing krijgen in alle documenten, voordat actieve content wordt weergegeven.

Administrators kunnen op dit moment al actieve inhoud blokkeren, in een poging schadelijke inhoud buiten de bedrijfsmuren te houden. Vertrouwde documenten omzeilen echter de beveiligde weergave.

Beter beveiligd

Door gebruikers ook in vertrouwde documenten eerst een veiligheidswaarschuwing te sturen, wil Microsoft het programma sterker beveiligen. In de toekomst kan een IT-beheerder dus de keuze maken om actieve inhoud te blokkeren, zelfs voor vertrouwde bestanden. Die keuze krijgt dan voorrang op de keuze van de gebruiker om een document te vertrouwen.

Microsoft voert al langer vernieuwingen door om de veiligheid van Microsoft-programma’s op te krikken. In februari voerde het bedrijf nog een update door om administrators sneller op de hoogte te stellen van een cyberaanval. Waarschuwingen voor cyberaanvallen zijn sindsdien ook te bekijken in het Defender voor Office 365-dashboard.

lees ook

Microsoft stelt nieuwe Office-look nu beschikbaar voor testers

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home