Lapsus$ steelt 70 GB data van Luxemburgs IT-bedrijf Globant

Globant brengt naar buiten dat het een netwerkinbreuk ontdekte. Achter de aanval zit opnieuw het hackerscollectief Lapsus$. Het collectief deelde al enkele screenshots van de buit via zijn Telegram-kanaal, het zou onder andere gegevens van Facebook, Apple en BNP Paribas in handen hebben.

Globant, een IT-bedrijf en ontwikkelaar van software, werd gehackt. Het bedrijf bevestigde dat woensdag, nadat Lapsus$ de aanval dinsdag publiekelijk maakte.

Op het eigen Telegram-kanaal deelde het hackerscollectief enkele screenshots op dinsdag. Volgens de groep waren de gegevens afkomstig van Globant. Dat bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg staan, maar is en grote speler met activiteiten in 18 landen.

In totaal zou Lapsus$ 70 GB data hebben buitgemaakt. In die informatie zitten gegevens van Apple, Facebook en DHL, want op de screenshots zijn duidelijk mapnamen te zien als ‘apple-health-app’, ‘BNPParibasCardif’, ‘Facebook’, ‘C-SPAN’, en ‘DHL’.

Verklaring Globant

In de officiële verklaring van Globant bevestigt het bedrijf de hack. “We hebben onze beveiligingsprotocollen geactiveerd en voeren een uitgebreid onderzoek uit.”

Volgens het bedrijf is de schade beperkt, een kleine hoeveelheid broncode en projectgerelateerde documentatie van een klein aantal klanten werd gestolen.

Niet weg

Lapsus$ is dus duidelijk nog aanwezig in het hackersveld. De Londense politie nam het collectief vorige week al onder handen door zeven tieners te arresteren voor verhoor. De actie kwam er nadat het hackerscollectief op korte tijd toegang wist te krijgen tot de bedrijven Okta, Microsoft, Samsung en Nvidia.

lees ook

Lapsus$-hacks: Londense politie verhoort zeven tieners  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home