Juniper Networks breidt SASE-aanbod uit met Firewall-as-a-Service

Juniper Networks

Netwerkspecialist Juniper Networks breidt zijn SASE-netwerk uit met een Firewall-as-a-Service-oplossing die ook met on-premises infrastructuur integreert.

Juniper Networks introduceert wat het Juniper Secure Edge noemt. Dat is in essentie een firewall die onderdeel wordt van het SASE-aanbod van de fabrikant. De firewall in de cloud werkt als een Firewall-as-a-Service en zorgt voor beveiliging in een gedistribueerde infrastructuur die op SASE vertrouwt.

lees ook

Wat is SASE en is het beter dan SD-WAN?

In een SASE-context loopt de integratie van de IT-infrastructuur van een onderneming met meerdere vestigingen via de cloud. Dat betekent dat bedrijven verschillende functies als een dienst in de cloud kunnen afnemen, waar die vroeger nog fysiek on-premises stonden. Denk daarbij aan firewalls die iedere vestiging van een onderneming individueel moesten beveiligen.

Ondersteuning voor hybride

De cloudfirewall van Juniper Networks zit geïntegreerd in de Security Director Cloud, waardoor klanten eenvoudig hetzelfde beleid kunnen uitrollen over infrastructuur in de cloud maar ook on-premises. Dat is interessant in een context waarbij een onderneming voor een hybride oplossing kiest en niet all-in gaat met SASE.

Die ondersteuning voor hybride infrastructuur onderscheidt Juniper van bijvoorbeeld CATO Networks. Die SASE-pionier heeft een uitgebreider SASE-aanbod, maar zet in op een toekomst waarbij organisaties on-premises achterwege laten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home