Itsme werkt voortaan met Microsoft Azure AD en Adobe Sign

itsme-login

Microsoft en Adobe gaan het digitale identificatiesysteem van Itsme ondersteunen. Dat maakt het eenvoudiger om documenten veilig digitaal te ondertekenen en laat ondernemingen bovendien toe om een eigen tweefactorauthenticatie op basis van Itsme uit te rollen.

Itsme, waarmee je op een veilige manier digitaal je identiteit kan bevestigen, krijgt er met Microsoft en Adobe twee belangrijke internationale partners bij. Itsme bestaat al sinds 2017 en kan je onder andere gebruiken om in te loggen bij je bank of op diensten van de overheid.

Microsoft gaat Itsme nu ondersteunen voor Azure Active Directory B2C. Dat is een cloudproduct waarmee bedrijven een veilig identificatieportaal gericht naar klanten kunnen opzetten. Azure AD B2C is als white label-product inzetbaar, wat concreet betekent dat organisaties eenvoudig een beroep kunnen doen op het product van Microsoft om Itsme in hun diensten te integreren. Microsoft hamert al langer op het belang van meerfactorauthenticatie en de teloorgang van het wachtwoord, en deze zet past perfect in die visie.

“Onze samenwerking met Itsme voor Microsofts identiteitsdienstverlening Azure Active Directory B2C bewijst onze inzet om partnerships aan te gaan gericht op een heterogene wereld”, zegt Didier Ongena, General Manager Microsoft Belux over de integratie.

Adobe

Ook Adobe werkt voortaan met Itsme. De handtekening van de dienst is nu compatibel met Adobe Sign. Ook dat heeft verstrekkende gevolgen. Adobe Sign is een populaire standaard waarmee je digitale documenten op een rechtsgeldige manier kan ondertekenen. De standaard werkt met onder andere Microsoft Office, Salesforce en Dropbox. Binnen al deze diensten komt Itsme dus beschikbaar. De handtekening van het Belgische bedrijf voldoet aan de Europese eIDAS-regels en is bijgevolg geldig in de hele EU.

Itsme zet al een tijdje in op de bredere Europese markt, zoals we eerder al beschreven in dit stuk: Belgische inlogapp itsme wordt uitgerold in de rest van Europa

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home