Itsme laat voortaan wettelijk handtekenen met smartphone toe

itsme-login

De Belgische identificatie-app itsme breidt zijn functionaliteit verder uit. Voortaan is het ook mogelijk om het even welk document wettelijk te ondertekenen met je smartphone.

Vandaag bestaan er reeds verschillende oplossingen voor elektronische handtekeningen, maar er zijn belangrijke verschillen op vlak van veiligheid en juridische waarde. Itsme biedt alleen de gekwalificeerde handtekening aan, met de hoogste garanties, zodat ze wettelijk geldig is om documenten te ondertekenen.

Itsme Sign

“Met itsme Sign realiseren we de laatste stap om processen volledig te digitaliseren”, aldus Kris De Ryck, CEO van Belgian Mobile ID. “De gekwalificeerde handtekening van itsme biedt consumenten de mogelijkheid om op een heel eenvoudige manier – volledig mobiel – documenten te tekenen op wettige wijze.”

Itsme Sign kan worden gebruikt voor alle soorten documenten. Denk aan documenten van een sociaal secretariaat, een overeenkomst met een interimkantoor, een lening bij de bank, notariële documenten, een huurovereenkomst, een bod op onroerend goed en vervolgens de officiële aankoop ervan, aangetekende zendingen enzovoort.

Onmiddellijk beschikbaar

De nieuwe handtekeningfunctie is onmiddellijk beschikbaar op de belangrijkste documentplatformen, zoals die van Connective, Doccle, Isabel Group en Luxtrust. Klanten van deze bedrijven kunnen eenvoudig vragen om de optie te activere, zonder verder implementatiewerk. Zo kunnen processen die vandaag zeer kostelijk en tijdrovend zijn eenvoudig worden gedigitaliseerd.

Itsme is de identificatie-app van Belgian Mobile ID, een consortium van zeven Belgische marktleiders uit de bank- en telecommunicatiesector. De app biedt een alternatief voor de klassieke identificatie via kaartlezers en online wachtwoorden en wordt onder meer ook voor een aantal overheidsdiensten gebruikt. De app telt ondertussen zo’n 800.000, die samen 2,7 miljoen transacties uitvoerden in de afgelopen maand, zo vertelde De Ryck woensdagavond tijdens de lancering van de nieuwe functionaliteit.

Gerelateerd: Itsme maakt van je smartphone een veilige identiteitskaart

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home