Belgisch bug bountyplatform Intigriti haalt 21,1 miljoen euro op

Intigriti

In een Series B-ronde geleid door Octopus Ventures haalt het heel wat geld op om crowdsourced security verder te laten groeien.

Het platform van Intigriti verbindt organisaties met ethische hackers om de veiligheid van websites en applicaties te testen. Aan elke uitdaging hangt een beloning vast, hoe moeilijker hoe hoger. Wie een kwetsbaarheid ontdekt, dient die mee te delen met de organisatie zodat die het probleem kan mitigeren. In ruil krijgt de ethische hacker het geld.

Sommige beloningen zijn behoorlijk fors. Zo biedt Intel tot 100.000 dollar wanneer een ethische hacker een uitzonderlijke kwetsbaarheid vindt. Eerder dit jaar besliste Intel om zijn bug bounty-programma naar Intigriti te verhuizen. Ook Europa gebruikt het platform om naar kwetsbaarheden in opensoursesoftware te speuren.  

Het extra geld laat Intigriti toe om zijn kantoren in het VK, Europa en Singapore verder uit te breiden.

Crowdsourced security

CEO Stijn Jans zegt dat Intigriti zo succesvol is geworden als crowdsourced securityplatform dat het op een kantelpunt staat om traditionele security consultancybedrijven voorbij te steken. “We verwachten dat crowdsourced security een standaard carrière-optie wordt voor getalenteerde cybersecurity-afgestudeerden tegen 2026.”

Inti De Ceukelaire, hoofd van de hackers, benadrukt dat bug bounties simpelweg de meest effectieve manier zijn om kwetsbaarheden te ontdekken. “De automatisering van onze onderzoekers laten Intigriti-klanten toe om sneller kwetsbaarheden te ontdekken dan commerciële scanners.”

Net voor de nieuwe kapitaalinjectie lanceerde Intigriti een nieuw hybride pentestaanbod waar organisaties de optie krijgen om met specifieke onderzoekers te werken. Ze kunnen hen persoonlijk toewijzen op projecten binnen specifieke deadlines.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home