Intel maakt installatie firmware-updates zonder heropstart op Linux-servers mogelijk

server

Intel Seamless Update is klaar om toegevoegd te worden aan de volgende Linux-kernel. Door deze toevoeging is het niet langer nodig om systemen opnieuw op te starten op een firmware-update door te voeren.

Intel berichtte in september dat het werkte aan een systeem dat het mogelijk maakt firmware-updates op een computer te installeren zonder opnieuw op te starten. Het systeem verhoogt de veiligheid van kritieke serversystemen, aangezien beheerders snel op de bal kunnen spelen als beveiligingsproblemen zich stellen.

De heropstart zorgde er voor dat beheerders een keuze moesten maken tussen alles stil leggen of een mogelijke malware-aanval afslaan. Eens heropstarten niet meer aan de orde is, valt de keuze weg.

Beperkte toepassing

Intel stelde het systeem eerder voor onder de naam Intel Seamless Update. Nu het systeem klaar is om geïmplementeerd te worden, vinden we de naam ACPI PFRUT (Platform Firmware Runtime Update and Telemetry) terug.

Hoewel het systeem nu klaar is om toegevoegd te worden aan Linux-versie 5.17, blijft de toepasbaarheid voorlopig beperkt. Enkel op Linux-servers zal ACPI PFRUT al gebruikt kunnen worden. Linux- en Windows-computers volgen waarschijnlijk later.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home