Inlogervaring voldoet niet aan de verwachting van Belgische consumenten, toont Auth0 aan

Auth0

Belgische consumenten vinden de keuzevrijheid die ze krijgen om in te loggen bij websites en online diensten te beperkt. Dat is de voornaamste bevinding uit een onderzoek van Auth0.

Het bedrijf Auth0 biedt de bedrijfswereld een flexibele en eenvoudig in te stellen login-oplossing aan voor authenticatie en autorisatie van applicaties. In een recent onderzoek ging het bedrijf na hoe consumenten aangeboden inlogmogelijkheden ervaren.

Onder leiding van Auth0, voerde YouGov het onderzoek uit bij meer dan 2.4000 IT- en marketingbeslissers die een online service aanbieden en 14.700 consumenten. De respondenten waren verspreid over twaalf landen.

Vraag naar single sign-on en multifactorauthenticatie

België bevindt zich tussen de landen die werden opgenomen in het onderzoek. 1.000 consumenten en 200 IT- en marketingverantwoordelijken namen in ons land deel.

In België zijn de verwachtingen voor single sign-on ingelost, terwijl de mogelijkheid van multifactorauthenticatie onderbenut wordt. In België zou net niet de helft van de consumenten (49%) zich namelijk eerder aanmelden als multifactorauthenticatie wordt aangeboden, terwijl dat momenteel bij slechts 24 procent van de Belgische ondernemingen kan.

lees ook

Veiligheid en betrouwbaarheid van verschillende 2FA-opties vergeleken

In andere landen is single sign-on een veel minder gevraagde inlogmogelijkheid. In ons land zou één op de twee consumenten meer geneigd zijn aan te melden als die optie wordt aangeboden. Geen enkel ander land komt aan de grens van 50 procent. In het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk schommelt dit tussen de 40 en 45 procent, terwijl bij onze Duitse buren maar 32 procent om die mogelijkheid vraagt.

Eenzelfde wachtwoord

Wat in het onderzoek verder opvalt, is dat maar liefst negen op de tien Belgische consumenten aangeven dat ze eenzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere accounts. Die praktijk kan heel wat problemen bezorgen als het wachtwoord door een hack op het darkweb verspreidt. Anders proberen aanvallers wachtwoorden los te peuteren door middel van phishing.

Een sterk wachtwoord instellen is daarom een begin, waarbij multifactorauthenticatie een tweede beveiligingsmuur kan vormen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home