Inetum lanceert eigen cloudoplossing voor accountbescherming

Inetum introduceert een eigen oplossing voor de bescherming van geprivilegieerde accounts op de Belgische markt. De oplossing werkt bovenop Microsoft Azure.

Inetum, moederbedrijf van RealDolmen, lanceert een eigen oplossing voor de bescherming van geprivilegieerde accounts. Die zogenaamde self serfice privileged identity management (SSPIM)-oplossing neemt de vorm aan van een SaaS-oplossing met centrale component in de cloud, bovenop Microsoft Azure. Verder moeten klanten een agent installeren op de pc’s van hun gebruikers.

Tijdelijke rechten

De oplossing laat IT-beheerders toe om vlot rechten toe te kennen en verder het overzicht te behouden over wie wanneer en met welke rechten toegang heeft gehad. Inetum is vooral trots op de mogelijkheid om tijdelijk toegang aan te vragen. In dat geval krijgt een account rechten om bepaalde acties uit te voeren die na enkele uren al vervallen.

Het is de bedoeling om met de SSPIM-oplossing Active Directory-accounts met hogere rechten beter af te schermen. Dergelijke accounts zijn immers geliefkoosde doelwitten voor hackers, die ze misbruiken om zich toegang te verschaffen tot kritieke delen van de IT-infrastructuur van een bedrijf. Inetum hoopt Belgische klanten nu te overtuigen met een eenvoudige oplossing die een extra laag van bescherming biedt voor die accounts.

Azure Marketplace

De eenvoud komt van het cloudplatform dat binnen Microsoft Azure draait. Gebruikers hoeven niets te installeren, lezen we, al is dat een beetje kort door de bocht. Een agent is zoals aangehaald wel nodig om de connectie te maken tussen de cloud en on-premises hardware.

Verder is Inetum enthousiast over zijn prijsstrategie. De SSPIM-oplossing is immers beschikbaar binnen een SaaS-context voor een maandelijks bedrag. In de Azure Marketplace vinden we de creatief naamgegeven Self Service PIM voor een maandelijkse kost van 350 euro, waarmee gebruikers één AD-domein kunnen beschermen. Extra domeinen kosten 60 euro per maand. De dienst is per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home