Mogelijks nieuwe inbreuk bij HPE: gegevens te koop op hackersforum 

hackers lockbit

HPE onderzoekt een mogelijke nieuwe inbreuk waarbij de vermeende hackersgroep IntelBroker bedrijfsgevoelige informatie op een hackersforum te koop zou aanbieden. 

Vorige maand werd Microsoft slachtoffer van de Russische hackgroep Midnight Blizzard waarbij de hackers verschillende e-mailaccounts van senior leiders infiltreerde. Niet veel later was ook Hewlett Packard Enterprise (HPE) slachtoffer van deze hackersbende. Nu staat mogelijk de volgende inbreuk voor de deur. HPE onderzoekt momenteel een nieuwe inbreuk waarbij naar verluidt gestolen gegevens online te koop staan op een hackersforum. Er zijn voorlopig geen verdere details bekend over het onderzoek, al zou er nog geen sprake zijn van afpersering.  

Gegevens HPE te koop

HPE krijgt het zwaar te verduren van hackers en onderzoekt momenteel opnieuw een mogelijke inbreuk. IntelBroker, de vermeende dreigingsactor, heeft naar eigen zeggen gevoelige informatie van HPE op een hackersforum te koop gezet. De dreigingsgroep deelde screenshots van het forum waarop de gevoelige informatie zou staan waaronder CI/CD-toegang, systeemlogboeken, configuratiebestanden, toegangstokens, HPE StoreOnce-bestanden en toegangswachtwoorden.  

lees ook

HPE stuurt nieuwe server de ruimte in naar het ISS

HPE is zich bewust van de dreiging en is nu volop bezig met een onderzoek naar de waarheidsgetrouwheid van deze informatie. Tot nu toe is er nog geen sprake van losgeld of is er nog geen bewijs gevonden van enige impact op HPE-producten of –diensten.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home