HMD Global voegt security toe aan portfolio met overname Valona Labs

Nokia HMD

HMD Global, verantwoordelijk voor Nokia smartphones vandaag, neemt activa over van securityspecialist Valona Labs. De verhoogde focus op mobiele security wordt benadrukt met de opening van een nieuw R&D-centrum in Tempere, Finland.

HMD Global wil Nokia smartphones in de toekomst pivoteren naar de zakelijke markt en zet met de overname van het Finse Valona Labs een belangrijke stap. Hiermee krijgt HMD Global heel wat security-expertise in het portfolio.

Over de komende maanden wordt een nieuw centrum geopend in Tampere, Finland, waar de services-aanbod HMD Connect verder wordt uitgebreid met andere diensten zoals vergrendeling van apparaten op afstand, enterprise mobility management, software beveiliging van mobiele apparaten, veilige netwerkcommunicatie en black-box testing.

HMD Connect

HMD Connect werd in maart in béta gelanceerd als een internationale datasimkaart die meteen werkt in 120 landen. Klanten in België kunnen er sinds de lancering op intekenen. In eerste instantie werkt HMD Global met een fysieke simkaart, dat je naast je klassieke simkaart gebruikt. Na de bétafase wordt gekeken naar andere oplossingen, zoals bijvoorbeel eSIM.

De opening van het centrum als nieuwe R&D-hub stelt HMD Global in staat om verder te kijken dan enkel Nokia smartphones en bijhorende services. Er zijn ambities om uit te breiden richting bepaalde beeld- en geluidstechnologieën, maar meer details wil het bedrijf nog niet delen.

Essentiële services

Stefan De Clerck, General Manager bij HMD Global Benelux, bevestigt aan onze redactie dat de services-tak van HMD Global belangrijk wordt. “We willen naast hardware ook service als een aparte entiteit uit de grond stampen binnen HMD Global. Hiermee creëren we een aparte inkomstenstroom met HMD Connect en kunnen we onze plaats nog verder verdienen in het smartphonelandschap met een stabiele basis waarop we bouwen.”

Lees dit: HMD Global wil Nokia smartphones pivoteren richting de zakelijke markt

Met deze services-uitbreiding wil HMD Global Nokia smartphones specifiek enten op de zakelijke markt. Het heeft met Android One, twee jaar gegarandeerde feature updates en drie jaar security updates, vandaag al een sterke troef om bedrijven het hof te maken.

De huidige Nokia line-up is breed genoeg om de zakelijke markt te tackelen, maar De Clerck verwacht binnenkort nog meer nieuws. “Bij tenders gaat het vaak niet enkel over smartphones. Dit betekent dat ons portfolio moet worden uitgebreid. Dus daar kunnen we wellicht nog meer verwachten…”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home