Hackers aan de haal met persoonsgegevens van Samsung-gebruikers

hack hackers

Cybercriminelen zijn er in geslaagd persoonsgegevens te stelen van Amerikaanse Samsung-gebruikers. Samsung raadt hun klanten extra waakzaamheid aan.

Samsung ontdekte de aanval eind juli, zo staat te lezen in een bericht van de technologiereus. Enkele dagen later stelde het bedrijf vast dat de hackers erin geslaagd waren om toegang te krijgen tot persoonsgegevens van enkele Amerikaanse klanten.

Volgens Samsung stalen de hackers namen, contactgegevens, demografische gegevens, geboortedata en productregistraties. Voor dat laatste gaat het om data wanneer een klant een bepaald Samsungproduct kocht.

Tweede grote lek in half jaar

Samsung geeft aan dat het samenwerkt met de Amerikaanse autoriteiten om de daders achter de hack op te sporen. “We doen er continu alles aan om onze systemen langdurig en effectief te beveiligen”, meldt het bericht. Samsung stelt wel dat de criminelen geen toegang kregen tot informatie zoals krediet- en debietkaarten of sociale zekerheidsnummers. De aanval had ook geen impact op de toestellen zelf.

Voor Samsung is dit het tweede grote lek in zes maanden. Bij de aanval in maart maakten hackers meer dan 200 gigabyte aan data buit, waaronder softwarecode. In tegenstelling tot de recente aanval slaagden de hackers er toen niet in om persoonlijke gegevens buit te maken. Samsung heeft de getroffen klanten gecontacteerd en hen aangeraden om extra waakzaam te zijn.

Stijgend aantal aanvallen

Cybercriminelen gebruiken hacks en ransomware-aanvallen steeds meer om grote technologiebedrijven aan te vallen. Volgens een rapport van SonicWall ondernamen  hackers in de eerste helft van dit jaar liefst 2,8 miljard malware-gebaseerde aanvallen. Dat is een stijging met 11 procent in vergelijking met een jaar eerder. Ook in ons land stegen de aanvallen gevoelig.

De kosten voor de beveiliging (persoonlijke) gegevens neemt een ongeziene vlucht, als gevolg van de groei van de softwaremarkt en de stijgende veiligheidsrisico’s. Onderzoeksbureau Forrester verwacht een groei van meer dan 15 procent in het beveiligingsbudget.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home