Hack bij Proximus API-platform treft 15.000 gebruikers

proximus edpnet

Het API Solutions platform van Proximus werd eerder deze maand gehackt. Persoonlijke informatie van gebruikers heeft de hacker daarmee kunnen inkijken. Ondertussen heeft Proximus zijn API-platform opnieuw veiliggesteld.

Deze week werden klanten van het API-platform van Proximus op de hoogte gebracht van een hack. Klantengegevens van ClearMedia kon de hacker eveneens inkijken. Dat bedrijf is onderdeel van Proximus en maakt gebruik van het API-platform om contactgegevens te stockeren.

In de mail is te lezen dat onbevoegden nu mogelijks in het bezit zijn van hun contactinformatie. Het gaat onder meer om bedrijfsnamen, btw-nummers en postadressen. Over de gebruikers kon de hacker volledige namen en het geslacht te weten komen.

Opletten voor phishing

Volgens Proximus vallen de gevolgen van de hack mee. Het bedrijf beargumenteert dat door te benadrukken dat bijna alle gegevens die de hacker kon inkijken ook publiekelijk toegankelijk zijn. De mail is voornamelijk bedoelt als waarschuwing naar de getroffen gebruikers dat zij de komende periode extra oplettend moeten zijn voor phishing e-mails.

De hacker kon informatie inkijken van ongeveer 15.000 klanten. Proximus bevestigde aan DataNews dat de hack plaatsvond op 3 maart.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home