Google lanceert zero-trust securitymodel in de cloud

Weg met VPN

security zero trust

Het BeyondCorp Enterprise-raamwerk van Google is vanaf vandaag breed beschikbaar voor bedrijven die van de voordelen van een zero-trust securitymodel willen genieten.

Het securityraamwerk verschuift de toegangscontrole van de perimeter naar individuele toestellen en gebruikers. Hierdoor kunnen werknemers overal veilig werken zonder nood aan een traditioneel virtueel privaat netwerk (VPN).

Binnen een zero-trustmodel is elke gebruiker onbetrouwbaar, ongeacht of dat iemand intern of extern is. Toegang wordt pas verleend op basis van details zoals hun job, security-status en type toestel dat ze gebruiken.

BeyondCorp Enterprise

BeyondCorp Enterprise is tegelijk een uitbreiding en de vervanger van BeyondCorp Remote Access dat vorig jaar het levenslicht zag om bedrijven ondersteuning te bieden tijdens covid-19 en thuiswerk. Volgens Sunil Potti, Google Cloud Security Vice President en General Manager, wordt zero-trust security essentieel om nieuwe type cyberaanvallen te counteren.

“Zonder deze aanpak zullen we nooit een evolutie zien in security en vertrouwen. BeyondCorp Enterprise is nauw verweven met de Google Chrome en bevat geïntegreerde gevaar- en databescherming om malafide aanvallen te voorkomen. Elke interactie tussen een gebruiker en een BeyondCorp-beschermde bron wordt in real-time geëvalueerd met het toegangsbeleid om hen te verifiëren en toegang te geven.”

BeyondCorp Enterprise maakt gebruik van een globaal netwerk van 144 edge-locaties om betrouwbaar en efficiënt te werken overal ter wereld. Het systeem krijgt ook de steun van Googles eigen schaalbare distributed-denial-of-service aanvalsbescherming dat DDoS-aanvallen tot 2,5 terabytes per seconde kan weerstaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home