Google waarschuwt voor aanvallen van bots

Volgens Google worden bedrijven alsmaar meer aangevallen door bots. Dergelijke aanvallen blijven vaak onder de radar, ook al hebben ze een impact.

Cybercriminelen vertrouwen volgens Google steeds meer op bots om bedrijven aan te vallen. Die verandering in strategie is een gevolg van de massale digitale transformatie van organisaties tijdens de pandemie. Bedrijven zitten meer online en aanvallers zoeken naar manieren om daar munt uit te slaan.

Onder bot-aanvallen verstaat Google malafide geautomatiseerde trafiek. Het beste voorbeeld daarvan is een DDoS-aanval, maar bots vergaren ook data, proberen Captcha’s te verschalken en zijn een onderdeel van fraude-campagnes. Volgens Google is de helft van al het geautomatiseerde internetverkeer en zelfs een kwart van al het internetverkeer in 2019 afkomstig van bots.

Veel aanvallen, weinig bescherming

De zoekgigant stelt vast dat het probleem niet veel ruchtbaarheid krijgt en bedrijven zich zo onvoldoende wapenen. Organisaties wapenen zich vooral tegen de types aanvallen die het nieuws halen in de plaats van de aanvallen die de grootste kans hebben om een financiële impact te hebben. Onderzoek door Forrester in opdracht van Google toont aan dat slechts 15 procent van de organisaties zich beschermt tegen web scraping-aanvallen van Google, maar dat 73 procent op een wekelijkse basis met zo’n aanval wordt geconfronteerd. Bij dergelijke aanvallen stelen bots informatie zoals prijzen van een webshop om zo concurrenten een voordeel te geven, of proberen ze een zorgvuldig opgestelde database buit te maken.

Google pleit voor de integratie van bot management-systemen binnen bedrijven, naast klassieke DDoS-bescherming en web application firewalls. Een dergelijke oplossing kan malafide bots onderscheiden van legitieme exemplaren die bijvoorbeeld een website indexeren voor een zoekmachine. De oplossing is vervolgens in staat om de kwaadaardige bots tegen te houden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home