Google verfijnt VirusTotal Enterprise voor betere malwaredetectie

website scan virustotal

Google lanceert vandaag een verbeterde dienst voor bedrijfsklanten die VirusTotal Enterprise gebruiken. De bekende website geeft gebruikers de mogelijkheid om potentieel gevaarlijke bestanden of URL’s te analyseren door verschillende antivirusmodules.

De VirusTotal Enterprise-versie bestaat al langer, maar de nieuwe update noemt Google de meest belangrijke toevoeging in de 14-jarige historiek van VirusTotal. De dienst focust zich op bedrijfsklanten en is een uitbreiding op het huidige VirusTotal Premium Services. De nieuwste versie krijgt een verbeterde gevaardetectie mee, een sneller zoeksysteem en een gloednieuwe interface die voortaan gelijk is aan de mooiere, gratis versie van VirusTotal.

VirusTotal Private Graph is de meest interessante nieuwe functie voor zowel kleine als grote bedrijven. Hiermee kunnen ze hun interne infrastructuur koppelen aan VirusTotal om malwaregrafieken te creëren. Zo kan iedereen in een oogopslag zien wanneer malware het bedrijfsnetwerk infecteert.

Nieuwe standaard

Google hoopt dat Private Graph een standaard wordt om infecties in kaart te brengen bij grote bedrijven wanneer malware de muren doorbreekt. Je kan de module verder personaliseren met je eigen bedrijfsgegeven zoals machines, mensen, departementen, emails, etc.


Lees dit: Digitale afpersing: waar staan we nu en wat brengt de toekomst?


VirusTotal Enterprise wordt met de update ook flink sneller (tot 100x) dankzij nieuwe zoektechnieken. Ook de accuraatheid werd verbeterd en analyses tonen meer details rond geüploade bestanden, inclusief embedded domeinen, IP-adressen, etc.

Tot slot voegt Google tweestappenverificatie toe om je VirusTotal Enterprise-account extra te beveiligen. Dat kan ook met een bestaande dubbele authenticatie die vandaag al van toepassing is binnen het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home