Passkeys werken nu ook binnen Google Cloud en Workspace

Google Cloud

Na je Google-account kan je voortaan ook zonder wachtwoord inloggen binnen Google Cloud en Workspace.

Google rolt passkeys verder uit naar andere platformen uit. Passkeys zijn een technologie om gebruikers te verifiëren zonder dat daar een wachtwoord voor nodig is. Authenticatie gebeurt in de plaats daarvan exclusief via een alternatief zoals een vingerafdruk. Inloggen met een passkey is daarom veiliger, al bevat de login-standaard nog beperkingen.

Sinds begin mei kan je al je Google-account voorzien van passkeys. Hoe je dat moet doen, lees je in onze handige how-to. Nu breidt de zoekgigant passkeys uit naar Google Cloud en Workspace.

Google Workspace passkeys

Google biedt passkey-ondersteuning in Android, Windows, ChromeOS, iOS en macOS. Online ondersteunen populaire webbrowsers zoals Chrome, Safari en Microsoft Edge de techniek ook al.

Workspace-klanten kunnen passkeys gebruiken binnen een 2FA-verificatiemethode. Dit kan bijvoorbeeld de ja-nee-melding vervangen die nu vandaag op je telefoon wordt gepresenteerd.

lees ook

Zo log je zonder wachtwoord in op je Google-account

Extra tof: inloggen met passkeys gebeurt sneller dan een traditioneel wachtwoord volgens Google dankzij biometrie. In een eigen onderzoek blijkt dat het gebruik van passkeys twee keer sneller is én vier keer minder kans op fouten geeft.

Passkey-ondersteuning rolt de komende dagen uit naar alle Google Cloud- en Workspace-accounts. Vanaf 20 juni is de functie voor iedereen beschikbaar. IT-teams hoeven zich geen zorgen te maken: passkeys zijn standaard uitgeschakeld, gebruikers moeten er specifiek voor kiezen om het te gebruiken en het IT-team moet dat ook toelaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home