Google Cloud verstevigt harnas tegen DDoS-aanvallen    

google cloud armor ddos

Google Cloud Armor omvat nu ook meer geavanceerde beveiligingsfuncties om DDoS-aanvallen op je netwerk af te slaan, waaronder constante monitoring en mitigaties.

Klanten van Google Cloud kunnen voortaan kiezen uit standaardbeveiliging of geavanceerde netwerkbeveiliging. De tweede opties omvat meer verdedigingswapens tegen DDoS-aanvallen. DDoS of Distributed Denial of Service is een veelgebruikte aanvalsmethode waarbij cybercriminelen een botnetwerk op je netwerk loslaten. De bedoeling is om de servers te overladen met verzoeken tot ze het begeven en je website eruit gaat.

Google plaatst Cloud Armor Advanced Network DDoS-bescherming in de frontlinie van het netwerk. Wie intekent op de uitgebreidere beveiliging, kan rekenen op de continue monitoring van verdachte signalen. Google Cloud Armor kijkt naar onder meer de status van je workloads alsook het inkomende verkeer.

Zijn er tekenen van verdachte volumes, dan wordt een mitigatie in gang gezet. Dit moet de een DDoS-aanval al vanaf de eerste tekenen in de kiem smoren. Nadien kunnen klanten de details over de aanvalspoging van start tot einde bekijken via de telemetrie. Elke vijf minuten maakt Cloud Armor een statusupdate van de aanval om gedetailleerde gegevens aan te reiken.

DDoS-aanvallen worden groter

Organisaties kunnen alle mogelijke hulp gebruiken om DDoS-aanvallen te bestrijden. Dit type aanval komt steeds frequenter voor en neemt steeds grotere proporties aan. Google mocht zich een tijdje de recordhouder noemen van de grootste DDoS-aanval afgeweerd te hebben, maar dit werd recent ‘gebroken’ door Cloudflare.

lees ook

DDoS-aanvallen: waar komen ze vandaan en hoe kan je ze stoppen?

Naast de proporties zijn ook de motieven van de daders veranderd. Waar DDoS-aanvallen vroeger eerder vanuit een ideologisch motief op poten werden gezet, zijn ze nu ook een middel om bedrijven onder druk te zetten om losgeld te betalen. In zestien procent van de DDoS-aanvallen zijn de daders uit op geldgewin, blijkt uit onderzoek van Cloudflare.

Om van de extra beveiliging te genieten, dien je je eerst aan te melden voor Managed Protection Plus. Deze blog beschrijft stap-voor-stap hoe je de geavanceerde netwerkbeveiliging configureert en gebruikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home