Google breidt Advanced Protection uit naar riskante downloads in Chrome

chrome

Google biedt gebruikers van zijn geavanceerde beveiligingsprogramma (Advanced Protection Program) voortaan extra bescherming tegen het downloaden van risicovolle bestanden in Chrome.

Om de functie in te schakelen moet een gebruiker eerst en vooral voor het Advanced Protection Program zijn aangemeld. Als dat reeds het geval is, volstaat het om Chrome-synchronisatie in te schakelen. Wanneer een potentieel gevaarlijk bestand wordt gedownload, zal Chrome een extra waarschuwing tonen of de download zelfs blokkeren.

“Hoewel Chrome alle gebruikers tegen malware beschermt, krijgen gebruikers van Advanced Protection een nog sterker beveiligingsniveau”, klinkt het in een aankondiging. “Gebruikers van Advanced Protection profiteren nu al van malwarebescherming die verder gaat dan de standaard beveiligingsmaatregelen van Gmail. Als gevolg hiervan veranderen aanvallers hun strategie om deze gebruikers buiten e-mail te bedreigen, met gekoppelde malware en drive-by-downloads.”

Het geavanceerde beveiligingsprogramma biedt extra beschermingsmaatregelen en mikt in de eerste plaats op gevoelige Google-accounts, zoals die van journalisten, activisten, politici en bedrijfsleiders. Het staat iedereen evenwel vrij om zich voor het programma in te schrijven. De enige vereiste is dat je over twee fysieke beveilgingssleutels (één back-up) beschikt om je account te beschermen.

Vorige week maakte Google het Advanced Protection Program ook beschikbaar op G Suite, zodat beheerders meer controle hebben om risicovolle accounts aan te duiden en daar een specifiek beleid op toe te passen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home