Fortinet stelt eigen chip voor op maat van firewalls en encryptie

Fortinet

Fortinet introduceert de fortiSP5: een nieuwe eigen chip die encryptie- en firewall-workloads moet accelereren. Dat zou voor betere prestaties en een lager stroomverbruik zorgen.

Fortinet lanceert met de FortiSP5 een eigen chip. Dat is de vijfde generatie van zijn eigen ASIC (Application Specific Integrated Circuit). Fortinet claimt dat de FortiSP5 tot zeventien keer presteert dan een traditionele CPU in een standaard firewall-context. Voor encryptie-gerelateerde workloads zou de chip het wel 32 keer beter doen.

Sneller

Wat encryptie betreft, gaat het vooral om de diepe inspectie van SSL-pakketjes. Die op een grondige manier inspecteren op malware zonder de netwerkdoorvoer te vertragen, is een uitdaging. De FortiSP5 kan firewalls voorzien van een doorvoercapaciteit van 2,5 gigabit per seconde.

Verder rust Fortinet de chip uit met een beveiligde enclave die ervoor zorgt dat enkel goedgekeurde software kan opstarten. Ook DDoS-bescherming zit ingebakken. Ook hardwareversnelde WXLAN/GRE-encapsulatie zit aan boord, wat vooral belangrijk is voor beveiligde interconnectiviteit met gedistribueerde netwerken. Tot slot ondersteunt de chips quality of service-functionaliteit, bijvoorbeeld om videocalls prioriteit te geven.

Efficiënter

Al even belangrijk dan de functionaliteit is de efficiëntie. Volgens Fortinet kwijt de ASIC zich van zijn taken met 88 procent minder energieverbruik dan een standaardchip. De prijs-prestatie-watt-verhouding zou dan ook meer dan snor zitten.

De nieuwe chip komt in eerste instantie naar instap- en midrange-modellen van de FortiGate-firewalls later dit jaar. In die toestellen zullen ze tot twee keer meer applicaties ondersteunen dan modellen met oudere chips, al hangt dat natuurlijk af van de applicaties en de manier waarop die evolueren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home