Fortinet richt pijlen op netwerkbeveiliging, SASE en SecOps

Fortinet

Na een kwartaal met gemengde resultaten verschuift Fortinet de focus naar drie markten waar het het grootste groeipotentieel inziet voor de komende jaren.

In een persbericht kondigt Fortinet een herpositionering aan. Het bedrijf wil de komende jaren drie markten vooropzetten in zijn verkoopstrategie: Secure Networking, Universal SASE en Secure Operations. Die beslissing neemt de beveiligingsspecialist na het bekendmaken van de laatste kwartaalresultaten.

Fortinet boekte tussen 1 juli en 30 september een omzet van 1,33 miljard. Een stijging van zestien procent, maar analisten hadden meer verwacht en daar word je op de beurs genadeloos voor afgestraft. De aandelen gingen met zeventien procent onderuit.

Drie markten

Fortinet moest tot de vaststelling komen dat klanten minder geld spendeerden aan aankopen van beveiligingsproducten en dat is uiteindelijk waar het voor elk bedrijf omdraait. De beveiligingsspecialist zet daarom drie markten voorop waarvan het gelooft dat die tussen 2024 en 2027 sterk zullen groeien.

Een eerste is Secure Networking, waar onder andere de firewalls, netwerkswitches en 5G-gateways onder vallen. Fortinet verwacht hier een jaarlijkse groei van negen procent in te kunnen realiseren, gedragen door de AI-aangedreven producten onder het FortiGuard-label. Het echte groeipaardje moet Universal SASE zijn met elk jaar twintig procent. Hier valt naast SASE-technologie ook andere hippe markttermen zoals SD-WAN en ZTNA onder.

lees ook

Aruba toont tijdens Atmosphere dat SD-WAN en SASE meer dan ooit de plak zwaaien

Tenslotte is er nog de SecOps-tak, het samenbrengen van beveiligings- en operationsteams, die elk jaar voor een omzetgroei van veertien procent moet zorgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home