Fortinet neemt cloudbeveiliger OPAQ Networks over

Fortinet

Fortinet kondigt de overname van het Amerikaanse OPAQ Networks aan. De technologie van OPAQ wordt geïntegreerd in Fortinets Security Fabric voor een een robuuste cloudgebaseerde Secure Access Service Edge (SASE)-oplossing.

De cloudoplossing Zero Trust Network Access (ZTNA) van OPAQ beschermt de gedistribueerde netwerken van organisaties, van datacenters tot filialen en van telewerkers tot IoT-apparatuur.

Door de huidige thuiswerktrend bevindt een groeiend aantal gebruikers, apparaten, applicaties, services en data zich buiten de traditionele netwerkrand. Door de ZTNA-oplossing van OPAQ te integreren binnen zijn Security Fabric, kan Fortinet klanten een schaalbare en volledig geïntegreerde, cloudgebaseerde zero-trust SASE-oplossing aanbieden om deze gebruikers te beschermen.

Managed security serviceproviders (MSSP’s), carriers en value added resellers kunnen het multi-tenant SASE-platform bovendien eenvoudig integreren met hun eigen oplossingen.

Convergentie

“In het tijdperk van hyperconnectiviteit en groeiende netwerken, waarbij de netwerkrand zich uitstrekt over de hele digitale infrastructuur, moeten netwerken en beveiliging samenkomen”, vertelt Ken Xie, CEO van Fortinet.

“Nu zullen we het meest complete SASE-platform op de markt leveren, met het breedste beveiligings- en toonaangevende SD-WAN- en netwerkaanbod dat allemaal aan klanten en partners kan worden geleverd via een flexibele, kostenefficiënte en gepatenteerde zero-trust cloudarchitectuur.”

De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home