Fortinet lanceert nieuwe krachtige firewall

Fortinet introduceert de FortiGate 3000F: een nieuwe firewall met eigen chips.

Beveiligingsspecialist Fortinet introduceert de FortiGate 3000F. dat is een nieuwe reeks van firewalls die een erg hoge throughput bieden met dank aan eigen chips onder de motorkap. De firewall wordt aangedreven door de NP7 en CP9. Die moeten trafiek op een efficiënte zuinige manier analyseren. Fortinet claimt een throughput van 400 Gbit/s voor topmodel FortiGate 3001F. Dat is volgens de fabrikant zelf een stuk meer dan concurrerende oplossingen in dezelfde prijsklasse. Fortinet communiceert evenwel geen richtprijs met zijn aankondiging en houdt evenmin rekening met recent aangekondigde toestellen.

Security Fabric

De FortiGate 3000F-reeks maakt deel uit van het Security Fabric van Fortinet. Dat betekent dat het toestel praat met andere oplossingen uit het Fortinet-gamma en die ook ondersteunt. Zo is de firewall meteen compatibel met de zero trust ZTNA-oplossing van de beveiligingsspecialist. Fortinet gaat naar traditie prat op zijn kwalitatieve SSL-inspectie. De firewall kan versleutelde trafiek analyseren zonder noemenswaardig prestatieverlies.

Verder integreert het toestel met bescherming op basis van AI en ML en maakt het dynamische segmentering van het netwerk. Beheer gebeurt via het gecentraliseerde Fortinet Fabric Management Center.

Concurrentiestrijd

De lancering past in de strijd van beveiligingsfabrikanten op performante firewalls te leveren die hoge trafiekvolumes kunnen analyseren. Fortinet is daar traditioneel sterk in, maar Check Point loste pas een schot voor de boeg met de introductie van zijn Quantum Lightspeed-firewalls met een doorvoercapaciteit van maximaal 800 Gbit/s voor het topsysteem. Fortinet plaatst zijn FortiGate 3001F echter tegenover de net verouderde Quantum 16200 van Check Point (78,3 Gbit/s) en is tot vijf keer sneller. Het nieuwe instapmodel van de concurrent kan echter 250 Gbit/s verzetten, wat de line-ups van Fortinet en Check Point op het vlak van doorvoer concurrentiëler maakt dan ooit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home