Fortinet investeert 75 miljoen dollar in Linksys voor betere routerbeveiliging

router linksys

Fortinet gaat in zee met Linksys. De beveiligingsspecialist investeert 75 miljoen dollar in de routerbouwer met het oog op een diepe integratie van beveiliging.

Fortinet wil de routers van Linksys beter beveiligen. De twee bedrijven gaan daartoe een samenwerking aan waarbij Fortinet 75 miljoen dollar investeert in Linksys. De twee willen de beveiliging van thuisnetwerken opkrikken nu zoveel mensen telewerken. Het is de ambitie van Fortinet om security van enterprise-niveau te integreren in de routers van Linksys.

De twee bedrijven spelen in op de realiteit waarbij werknemers een jaar geleden snel aan thuiswerk zijn gestart, zonder dat beveiliging daarbij bovenaan het prioriteitenlijstje stond. De meeste werknemers werken in hun thuisomgeving met eenvoudige netwerkhardware zoals de router van hun internetprovider. Daarlangs verbinden ze met kritieke toepassingen en het bedrijfsnetwerk. Linksys is als populaire routerfabrikant uitstekend gepositioneerd om meer geavanceerde beveiliging in die thuissituatie te injecteren.

Nieuwe weg naar de markt

Fortinet en Linksys gaan ervan uit dat thuiswerk ook na de pandemie belangrijk blijft. Wereldwijd geven bedrijven immers aan dat ze voor de toekomst een hybride model met meer thuiswerk zullen omarmen. Door in te spelen op beveiliging van het thuisnetwerk, hopen de twee om de markt op een nieuwe manier aan te boren. Een doorsnee gebruiker is misschien niet van plan om zomaar een extra router te kopen als het exemplaar van zijn provider perfect functioneert, maar vanuit het bedrijf is het wel realistisch dat die investering wordt gesteund met beveiliging in het achterhoofd.

Bovendien hebben routers niet bepaald een goede naam. Vorig jaar wees onderzoek nog uit dat het gros van de commerciële routers erbarmelijk slecht beveiligd en zelfs inherent onveilig is. Ook Linksys kreeg een slecht rapport. Dat Fortinet nu investeert en zelfs een afgevaardigde krijgt in de bestuursraad, kan wat dat betreft alleen maar een goede zaak zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home