Fortinet introduceert next generation firewall FortiGate 1800F

Fortinet

Fortinet lanceert de next generation firewall FortiGate 1800F. De nieuwe firewall wordt van kracht voorzien door de NP7. Dat is een nieuwe zevende generatie netwerkprocessor van Fortinet. 

FortiGate 1800F maakt het voor grote ondernemingen mogelijk om intern te segmenteren. Daarbij profiteren ondernemingen dankzij FortiGate1800F van grote schaalbaarheid en prestaties, geavanceerde detectie en uitgebreide mogelijkheden voor het toepassen van beveiligingsregels. 

“De FortiGate 1800F wordt van kracht voorzien van de NP7 en biedt 3 tot 30 keer hogere Security Compute Rating dan vergelijkbare producten van concurrenten”, vertelt John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet. Hij beweert dat “organisatis hun beveiliging naar een hoger plan kunnen brengen door de FortiGate 1800F in te zetten als firewall voor interne segmentatie.” 

Steeds meer cyberaanvallen

Aan de ene kant levert digitale innovatie nieuwe diensten en zakelijke kansen op. Aan de andere kant stelt het bedrijven in alle sectoren ook voor grotere risico’s. Doordat steeds meer bedrijven IoT, mobiele apparaten, applicaties en diensten gehost in uiteenlopende clouds gaan gebruiken, groeit ook het aanvalsoppervlak aanzienlijk. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor bedrijven om hun netwerkprestaties, beveiliging, betrouwbaarheid en beschikbaarheid op peil te houden. 

Voor meer flexibiliteit en reactievermogen, worden datacenternetwerken steeds platter en opener van karakter. Hierdoor kunnen hackers die de beveiliging aan de netwerkrand weten te doordringen eenvoudig toegang krijgen tot aanmeldgegevens, systemen en data. Ook zit het ontbreken van een beveiligingsinfrastructuur detectie van datalekken in de weg. Daarom doen steeds meer ondernemingen een beroep op interne segmentering, zodat ze meer grip krijgen op hun groeiende netwerken en het overzicht verbeteren. 

Prestaties

Wanneer bedrijven hun netwerk gaan segmenteren, lopen ze tegen een nieuw probleem aan: matige beveiligingsprestaties. Ondernemingen stellen hoge eisen aan de prestaties van de netwerkinfrastructuur. Om tegemoet te komen aan de hoge eisen die bedrijven vandaag de dag stellen aan de beveiliging van datacenters ontwikkelde Fortinet de next-generation firewall FortiGate 1800F.

De kracht achter de FortiGate 1800F is de NP7. Fortinet ontwikkelde deze processor speciaal om enorme datavolumes en grootzakelijk applicatieverkeer te verwerken. De NP7 maakt het voor bedrijven mogelijk om services te segmenteren en starten, grip te krijgen op interne en exterene risico’s en geeft een verbeterde gebruikerservaring.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home