Fortinet intensiveert cloud-beveiliging met Microsoft Azure

Fortinet

Fortinet heeft zijn Fortinet Security Fabric uitgebreid met speciale oplossingen voor Microsoft Azure. De nieuwe oplossingen bieden organisaties vereenvoudigde connectiviteit, beheeropties en bescherming voor hun workloads in Azure.

Hoewel Microsoft de infrastructuur van Azure beschermt en omgevingen van gebruikers strikt van elkaar gescheiden houdt, blijven klanten zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van hun cloud-omgeving. Fortinet maakt het mogelijk om elke applicatie in de cloud te hosten, een consistent beheermodel te hanteren en grip op de risico’s te houden. Oplossingen die deel uitmaken van de Fortinet Security Fabric helpen gebruikers van Azure met het beschermen en verbinden van workloads in de cloud.

Integraties

Fortinet heeft zijn krachten met Microsoft gebundeld, zodat klanten kunnen profiteren van de voordelen van de cloud zonder daar de beveiliging aan op te offeren. Hiervoor zijn een drietal nieuwe oplossingen gelanceerd: Integratie van FortiGate Secure SD-WAN met Azure Virtual WAN, integratie van FortiCWP met Azure en FortiWeb Cloud WAF-as-a-Service.

“Fortinet helpt zijn klanten met het aanbieden, gebruiken en beschermen van cloud-applicaties. Hiertoe kunnen zij een beroep doen op onze dynamische oplossingen voor cloud-beveiliging. Organisaties die gebruikmaken van Microsoft Azure kunnen hun cloud-omgevingen en infrastructuur op locatie daarmee uitgebreid beschermen. Met de oplossingen die we vandaag introduceren versterken we onze samenwerking met Microsoft. Dit sluit aan op ons streven om integrale bescherming te bieden voor het steeds uitgebreidere digitale aanvalsoppervlak van organisatie”, aldus John Maddison, executive vice president Product en CMO bij Fortinet.

FortiGate Secure SD-WAN met Azure Virtual WAN

Deze integratie zorgt voor een verbeterde quality of experience (QoE) en krachtiger beveiliging, zodat organisaties sneller naar de cloud kunnen overstappen. Automatisering en vereenvoudigde connectiviteit met Azure Virtual WAN maken dit mogelijk. Bovendien kunnen organisaties hun filialen met Azure Virtual WAN verbinden en de verbindingen op elk gewenst moment ongedaan maken. De integratie van FortiGate Secure SD-WAN met Azure Virtual WAN biedt daarnaast centraal beheer van alle clouds die zijn verbonden met alle vestigingen in alle regio’s. Dit zorgt voor optimale prestaties en beveiliging voor gebruikers die toegang zoeken tot applicaties in Azure.

FortiCWP met Azure

Door de integratie van FortiCWP met Azure krijgen klanten een verbeterd overzicht op de activiteit en configuraties van workloads in hun cloud-omgevingen. Er kunnen diepgaande analyses uitvoeren van data worden uitgevoerd, die in Microsoft Azure-blobs zijn opgeslagen. 

Ook kan FortiGuard door integratie met Azure uitgebreide, up-to-date informatie aanleveren over bedreigingen die het op workloads in de cloud hebben gemunt. FortiCWP biedt ondersteuning voor uiteenlopende clouds en maakt gebruik van de API’s van cloud providers om een uitgebreid overzicht te bieden van workloads in elke cloud-regio. Op deze manier kunnen er cyberbedreigingen worden gedetecteerd, zodat er beveiligingsmaatregelen genomen kunnen worden die nodig zijn om deze risico’s effectief een halt toe te roepen.

FortiWeb Cloud WAF-as-a-Service 

Ook FortiWeb Cloud WAF-as-a-Service is nu beschikbaar via de Microsoft Azure Marketplace. Veel organisaties die hun internetapplicaties proberen te beschermen, vinden het vaak moeilijk om het juiste evenwicht te vinden tussen beheeroverhead en effectieve beveiliging. Deze service zorgt voor de ideale balans door relevante configuratieparameters aan te reiken, de provisioning van beveiligingsmechanismen te automatiseren en beveiligingsregels te optimaliseren. Bovendien is het mogelijk om de Software-as-a-Service (SaaS)-variant van de web application firewall (WAF) van Fortinet direct te activeren via de Azure Marketplace. 

Veilige, soepele overstap

“Klanten proberen de verbindingen tussen hun filialen en cloud-omgeving te vereenvoudigen en hun applicatie-workloads in Microsoft Azure onder te brengen. FortiGate Secure SD-WAN helpt hen om veilig en soepel over te stappen naar de cloud met een veilige en functierijke oplossing voor zakelijke connectiviteit”, aldus Reshmi Yandapalli, principal product manager bij Microsoft Azure.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home