Fortinet wijst je op dringende kwetsbaarheden in de cloud met nieuwe service

Fortinet introduceert FortiCNP, een service waarmee beveiligingswaarschuwingen over de volledige cloudomgeving van één organisatie worden uitgerold. Het product beschermt de cloudomgeving en draait zelf ook op deze plaats.

FortiCNP zal voortaan mee de cloudomgeving van bedrijven kunnen beschermen. “FortiCNP is het laatste voorbeeld van Fortinet zijn toewijding om Fabric-oplossingen te leveren die de beveiliging van ondernemingen uitbreiden met cloudnative-integraties”, zegt John Maddison, uitvoerend vicepresident producten en CMO bij Fortinet, in een officiële verklaring.

De service introduceert simultaan met de Falcon OverWatch Cloud Threat Hunting van CrowdStrike en positioneert zich als een oplossing voor eenzelfde probleem: de beveiliging van de cloudnative-omgeving.

Beide cyberbeveiligingsbedrijven teren op dezelfde redenering om hun beveiligingsproducten uit te brengen. De cloudnative-omgeving valt namelijk moeilijk te beschermen door de snelle adoptie van de cloud.

Prioriteit geven

Het product van Fortinet waarschuwt de IT-afdeling niet alleen bij problemen in de cloudomgeving, maar geeft ook aan welke problemen betere prioriteit krijgen. Hiervoor beschikt de service over een risico-analyse-algoritme. Een IT-team kan volgens het bedrijf namelijk overspoeld worden door de hoeveelheid beveiligingsproblemen in de cloudnative-omgeving en hierdoor het overzicht verliezen op wat nu echt belangrijk is, redeneert het bedrijf.

De nieuwe service valt slechts te integreren in de cloudomgeving van Amazon en kan verder nog gebruikt worden via de Fortinet Security Fabric.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home