Fortinet onthult energiezuinige firewall voor datacenters

datacenters

Beveiligingsspecialist Fortinet stelt zijn nieuwste firewall-oplossing voor datacenters voor, de FortiGate 7081F. De sterkte van deze firewall zit volgens Fortinet in de energie-efficiëntie.

Ook datacenters moeten van voldoende beveiliging worden voorzien om de terabytes aan data te beschermen. Een firewall-oplossing op maat van een datacenter is natuurlijk van een heel ander kaliber als de firewall die je voor je pc plaatst. Fortinet onthult de FortiGate 7081F, zijn meest krachtige firewall tot nu toe.

fortigate 7081F
FortiGate 7081F. Bron: Fortinet

Volgens de officiële specificatielijst levert de FortiGate 7081F voor 1,2 Tbps aan rauwe firewall-doorvoer, gekoppeld aan 312 Gbps aan bescherming tegen bedreigingen. Het inschakelen van extra functionaliteiten zoals SSL-inspectie of IPsec VPN trekt de prestaties naar beneden tot 310 Gbps, merkt The Register op. Nog steeds tot vijf keer hogere prestaties, twee maal betere bescherming en twee maal hogere IPsec VPN-doorvoer dan wat de gemiddelde datacenterfirewall kan, claimt Fortinet zonder blozen.

Minder stroom

Naast krachtige prestaties heeft de Fortigate 7081F nog een belangrijke troef: energiezuinigheid. Volgens Fortinet is de firewall per Gbps tot 73 procent minder stroom verbruikt dan het industriegemiddelde. Nu bedrijven volop op zoek zijn naar oplossingen om het stroomverbruik van datacenters in te perken, is dat mooi meegenomen.

lees ook

Datacenters: van energieveelvraat naar positieve groene kracht?

Dit is mogelijk omdat Fortinet als een van de weinigen in de security-industrie nog zijn eigen ASIC’s draait. Het modulaire chassis kan worden uitgerust met maximaal zes van de eigen processormodules, die elk NP7-netwerkverwerking en co-processing ASIC’s bevatten om een verscheidenheid aan workloads zoals inbraakdetectie en antivirus van de host CPU te halen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home