Fortinet brengt next-gen firewall naar AWS

fortinet

Fortinet kondigt de FortiGate Cloud-Native Firewall aan. Het gaan om een next-gen firewall voor de AWS-cloud.

FortiGate Cloud-Native Firewall (CNF) is de nieuwste managed service in het aanbod van Fortinet. De dienst bevat beveiligingsdiensten op basis van AI voor rechtstreekse bescherming tegen kwaadaardigheden van binnen en buiten de organisatie. De bescherming bestaat onder meer uit URL- en DNS-filtering, IPS en applicatiecontrole.

AWS

De dienst is gemaakt voor AWS-omgevingen, maar beschermt ook on premises-omgevingen door het besturingssysteem FortiOS. De ingebakken ondersteuning voor AWS maakt dat de dienst de uitgaven aan cloudbeveiliging optimaliseert. Veel verdieping in de dienst is bijvoorbeeld niet nodig door een eenvoudig te gebruiken user interface.

Het is mogelijk om de dienst aan te vullen met AWS Gateway Load Balancer, die Amazon VPC-omgevingen beschermt. Verder is het mogelijk de extra dienst AWS Firewall Manager toe te voegen, wat beveiligingsmanagement vereenvoudigt en security-uitrol automatiseert.  

Fortinet kondigt de nieuwigheid vaan in de marge van de AWS re:Invent-conferentie in Las Vegas. Fortigate CNF is beschikbaar in de AWS Marketplace.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home