Fortinet Advisor loodst SecOps-teams door incidenten via generatieve AI

Fortinet omarmt generatieve AI met de Fortinet Advisor. Die tool gedraagt zich als een variant van ChatGPT met enkele security-diploma’s op zak en een diepe actuele kennis van het actuele beveiligingslandschap.

Fortinet lanceert de Fortinet Advisor. Dat is een generatieve AI-assistent die in eerste instantie vooral SecOps-teams moet helpen om incidenten te navigeren. De assistent gedraagt zich als een variant van ChatGPT, maar heeft een veel gespecialiseerdere kennis. Experten kunnen de Advisor gedetailleerde vragen stellen over incidenten, aanvalstechnieken en mogelijke oplossingen en krijgen in enkele seconden een antwoord. Fortinet zet volgende capaciteiten in de schijnwerpers:

  • Interpretatie van beveiligingsincidenten: de Fortinet Advisor kan snel notificaties analyseren en samenvatten tot begrijpbare rapporten, inclusief de relevante context en de mogelijke impact.
  • Complex onderzoek: De AI helpt analisten om nuttige query’s te genereren als deel van hun onderzoek. Een analist kan aan de Fortinet Advisor in mensentaal duidelijk maken welke inzichten hij of zij zoekt, en de tool zal exacte query’s met juiste syntax aanmaken.
  • Remediëringsplannen: Loopt er iets mis, dan kan de assistent meteen oplossingen bieden op basis van realtime-data.
  • Playbooks: Beveiligingsarchitecten kunnen met de Fortinet Advisor aan de slag om concrete playbooks voor incidenten aan te maken, waarbij processen snel worden omgezet naar uitvoerbare plannen.

Fortinet wijst erop dat de Fortinet Advisor constant geüpdatet wordt met de nieuwste informatie rond bedreigingen, zodat antwoorden steeds actueel zijn. De ‘security-GPT’ is vandaag inbegrepen, binnen FortiSIEM en FortiSOAR.

AI en Gen AI

De oplossing is complementair aan de meer dan veertig andere producten binnen het portfolio van Fortinet. Die spelen netjes samen en delen informatie, die zowel op macro-niveau bij Fortinet als op micro-niveau op een toestel van een klant wordt geanalyseerd. Fortinet gebruikt al geruime tijd machine learning en AI om nieuwe bedreigingen te ontdekken, maar de Fortinet Advisor is de eerste tool die generatieve AI integreert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home