Firefox wil Chrome-gebruikers lokken met langere Windows 7-ondersteuning

mozilla firefox

Mozilla blijft ook na september Firefox ondersteuning geven op Windows 7, in tegenstelling tot grote concurrenten Chrome en Edge.

September 2024 lijkt toch niet de finale datum te zijn waarop Firefox de stekker trekt uit de ondersteuning voor Windows 7 (en Windows 8/8.1). In een gesprek op de Firefox subreddit met het leadershipteam van Mozilla kwamen meer details naar boven rond de verlengde ondersteuning van Firefox op Windows 7.

Byron Jourdan, senior director product management bij Mozilla: “We zijn van plan om de ondersteuning voor Windows 7-gebruikers uit te breiden tot na de huidige geplande datum en hen betere opties te bieden voor het migreren naar een nieuwe pc wanneer ze daarvoor kiezen. Hetzelfde geldt voor Windows 8 en 8.1.”

“Het eerlijke antwoord is dat we het op dit moment niet weten, maar op het eerste gezicht is het logisch dat we het ondersteunen zolang het gebruik daar nog hoog is.”

In de meest recente cijfers van Statcounter haalt Windows 7 een marktaandeel van drie procent. Dit aandeel is met een half procentpunt gezakt over twaalf maanden tijd. Windows 10 staat nog altijd bovenaan met 66 procent marktaandeel, gevolgd door Windows 11 met 30 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home