Ferrari slachtoffer van ransomware, klantgegevens buitgemaakt

Ferrari

Hackers maakten persoonsgegevens buit binnen Ferrari. De ransomware-aanval heeft geen invloed op de operationele functies van het bedrijf.

Autofabrikant Ferrari is slachtoffer geworden van een ransomware-aanval. Hackers hebben persoonlijke gegevens buitgemaakt van klanten waaronder namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers.

De hackers hadden volgens Ferrari toegang tot een beperkt aantal systemen binnen de IT-omgeving. CEO Benedetto Vigna deelde die informatie aan alle getroffen klanten.

In een apart statement maakt Ferrari bekend dat de hack geen impact heeft op de operationele functies van het bedrijf.

Volgens TechCrunch is er mogelijk een verband tussen de aanval en de claim van ransomwaregroep ‘RansomEXX’ dat het een automaker had gehackt in oktober vorig jaar. De techwebsite kon ook een webpagina van RansomEXX bekijken waarop 7 GB aan data wordt verkocht die gestolen werd van Ferrari. Het gaat volgens de groepering om interne documenten, datasheets en herstelhandleidingen.

De CEO van Ferrari benadrukt dat het geen losgeld heeft betaald aan de hackers. Het is voorlopig onbekend welk bedrag het hackerscollectief wilde voor alle data. Ferrari is ondertussen een onderzoek gestart met een extern cybersecuritybedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home