Edge met ingebouwde VPN-functie komt er snel aan

Microsoft Edge

Onder de noemer ‘Edge Secure Network’ kan je 1 GB gratis data verbruiken via de ingebouwde VPN om je privacy te waarborgen. De functie wordt binnenkort uitgerold naar alle gebruikers.

Bijna een jaar geleden startte Microsoft met het testen van een VPN-oplossing in hun Edge-browser. Het wil hiermee de privacy versterken van online bezoekers, althans tot een volume van 1 GB. Het gaat om een samenwerking met Cloudflare. Al die tijd verscheen er een ‘preview’-label bij de testfunctie die Edge bèta-testers vandaag proefdraaien. Sinds een week is dat label verdwenen, dat mogelijk betekent dat de VPN klaar is voor het grote publiek.

Op de ondersteuningspagina geeft Microsoft meer duiding. “De data wordt door een versleutelde tunnel gestuurd om een veilige connectie te garanderen, zelfs wanneer je een niet-veilige URL bezoekt dat start met HTTP. Dit maakt het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je surfgedrag op een gedeeld publiek wifinetwerk.”

Edge VPN Microsoft

In de huidige instellingen kan je drie gradaties instellen:

  • Beperkt aantal websites: in een specifieke lijst binnen Edge kan je websites toevoegen waar je altijd een VPN wil gebruiken.
  • Geoptimaliseerd: schakelt de VPN-functie automatisch aan binnen publieke wifi-hotspots of voor websites zonder een veilig HTTPS-certificaat.
  • Alle websites: de ingebouwde VPN staat altijd aan.

De VPN-dienst voorkomt online tracking en houdt je locatie-informatie privé. Het is voorlopig niet duidelijk of je Microsoft Edge Secure Network ook kan gebruiken om geografische restricties te omzeilen.

lees ook

Beveiligingstip: een VPN lost niet alle problemen op

Alle gebruikers krijgen 1 GB gratis VPN-volume van Microsoft van zodra de VPN-functie publiek wordt uitgerold. Wie meer wil, zal daar ongetwijfeld voor kunnen bijbetalen. Microsoft heeft voorlopig nog geen prijsdetails bekend gemaakt daarrond. We moeten daar vermoedelijk op wachten tot de functie algemeen beschikbaar wordt gesteld in de nabije toekomst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home