Dell verbreedt beveiligings-aanbod en wordt reseller van Crowdstrike

Dell Technologies

Dell breidt zijn oplossingen voor cybersecurity uit. Vooral extra mogelijkheden binnen het MDR-aanbod springen in het oog, samen met de toevoeging van Crowdstrike.

Dell voorziet meer mogelijkheden in zijn oplossingen rond cyberveiligheid. In een presentatie die geen open deur on-ingetrapt laat, horen we verschillende experten vertellen hoe het aanvalsoppervlak vergroot is, security een prioriteit is, en complexiteit niet goed is. Dell gaat de complexiteit wegwerken, onder andere door iets meer complexiteit toe te voegen aan zijn Managed Detection en Response (MDR)-aanbod.

Pentests en meer

De MDR-oplossing krijgt immers een nieuw smaakje: MDR Pro Plus. Binnen het huidige MDR-aanbod van Dell kunnen bedrijven intekenen op permanente monitoring van hun IT-omgeving op dreigingen, proactieve identificatie van nieuwe bedreigingen aan de hand van threat intelligence die Dell ter beschikking heeft, en hulp bij snel herstel. Binnen het MDR Pro Plus-aanbod is er plaats voor aanvalssimulaties en frequente penetratietests. Ook training rond bewustwording bij werknemers zit in dit aanbod. Dat is een goede zaak, aangezien te enthousiast klikkende werknemers een traditioneel zwakke schakel zijn in de beveiligingsketting.

lees ook

Laat je eens hacken: het wat en waarom van pentests

Ook zorgt Dell er voortaan voor dat er binnen de twee uur na een cyberaanval experts klaar staan om een getroffen bedrijf te helpen. Die capaciteit valt onder de noemer Incident Recovery Care, maar komt niet meteen naar België. MDR Pro Plus is wel per direct wereldwijd beschikbaar.

Crowdstrike via Dell

Verder laat Dell weten dat het SafeGuard en Response-portfolio uitgebreid wordt, zodat klanten meer keuze hebben over hun beveiliging. Dat is een mooie manier om te zeggen dat Dell in essentie een reseller wordt van Crowdstrike. Organisaties die voor hun beveiliging in zee gaan met Dell, kunnen nu kiezen voor CrowdStrike Falcon.

Wat nu wanneer malafide individuen het plan opvatten om de mooie Dell-laptops die je hebt besteld ergens in transport te onderscheppen en ongemerkt hardwarematig aan te passen, om zo een achterpoortje te openen binnen je bedrijf? Dan heb je Secured Component Verification on Cloud nodig.

Hardware-verificatie

Teken je in op die oplossing, dan genereert Dell een digitaal certificaat wanneer je laptop van de band rolt. Dat certificaat komt in de cloud terecht. Wanneer de laptop bij je IT-departement aankomt, wordt de integriteit ervan gecontroleerd aan de hand van het cloudcertificaat. De oplossing is schaalbaar, wat wil zeggen dat IT’ers een hele vloot van laptops op integriteit kunnen controleren met één klik. Vrees je dat er super-hackers op de loer liggen in de toeleveringsketen? Bestel dan pas vanaf mei, wanneer dit aanbod wereldwijd beschikbaar komt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home