Dell overweegt Secureworks helemaal over te nemen

Dell

Dell Technologies overweegt de resterende uitstaande aandelen van Secureworks op te kopen, om de cybersecurityspecialist zo helemaal in handen te krijgen. Dat schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen met kennis van zaken.

Dell heeft al 86,2 procent van de aandelen in handen en zou nu naar verluidt ook een bod willen uitbrengen op de resterende 13,8 procent. De bronnen van Bloomberg benadrukken evenwel dat er nog geen finale beslissing is gemaakt en het bedrijf zich nog kan terugtrekken.

Een volledige overname zou enigszins opvallend zijn, omdat er eerder dit jaar net sprake was dat Dell zijn aandelen in Secureworks zou verkopen. Dell noch Securerworks wensten te reageren op de berichtgeving.

Secureworks werd opgericht in 1998 en kwam in 2011 grotendeels in handen van Dell voor 612 miljoen dollar. Het Amerikaanse bedrijf ging in 2016 de beurs op en heeft vandaag een marktwaarde van ongeveer 1,4 miljard dollar.

Secureworks specialiseert zich in het beheer en outsourcen van cybersecuritydiensten voor zakelijke klanten. Daarnaast sleutelt het aan zijn eigen software voor security en analytics. Het bedrijf telt zo’n 4.300 klanten in meer dan vijftig landen.

Sinds Dell Technologies eind 2018 zelf opnieuw op de beurs ging, is het zijn portfolio van bedrijven aan het herorganiseren. Het profileert zich tegenwoordig steeds meer als groep en wil een one-stop-shop zijn, die aan elke IT-behoefte van de klant kan beantwoorden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home