Defender for Endpoint algemeen beschikbaar op Android en iOS voor netwerkbescherming

netwerksecurity

Defender for Endpoint is er voor Android en iOS. De bescherming moet helpen bij het identificeren van een veilig mobiel netwerk.

Volgens Microsoft is er meer aandacht voor de bescherming van mobiele apparaten nodig. “Terwijl de wereld de digitale transformatie blijft doorgronden, worden netwerken steeds complexer en bieden ze een unieke mogelijkheid voor gevaarlijke activiteiten als ze onbeheerd worden achtergelaten. Om dit tegen te gaan, biedt Microsoft een functie voor mobiele netwerkbeveiliging in Defender for Endpoint waarmee organisaties zwakheden in endpoints kunnen identificeren, beoordelen en verhelpen met behulp van informatie over bedreigingen”, schrijft het bedrijf.

Defender for Endpoint is zowel voor Android als iOS algemeen beschikbaar. Gebruikers ontvangen bescherming tegen gevaren uit wifi-verbindingen en tegen gevaarlijke certificaten die gedownload worden op Android. Verder begeleidt het gebruikers uit een verdacht netwerk naar een beschermt netwerk en geeft het gebruikers tips om een netwerk te controleren op de beveiliging.

Uitbreiding

Microsoft breidt zijn Defender for Endpoint-bescherming uit naar steeds meer gebieden. Zo introduceerde het dit jaar ook al een variant voor kmo’s. Concreet komt dat neer op een oplossing die dezelfde beveiliging biedt als de versie die voor enterprises beschikbaar is, maar het beheer is eenvoudiger.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home