Datalek bij Acer: 160 GB aan ‘vertrouwelijke informatie’ gestolen

acer

Een hacker heeft geheime informatie van pc-fabrikant Acer gestolen. De aard van de gestolen gegevens is onbekend

De hacker, die opereert onder de naam Kernelware, pronkt met zijn buit op het dark web. De volledige database zou voor 160 GB aan geheime informatie bevatten, zoals interne presentaties, productsleutels, BIOS-bestanden, backend infrastructuur en documentatie over producten van de pc-fabrikant. Kernelware dreigt deze informatie aan concurrenten te verkopen als Acer geen losgeld wil betalen.

acer hacker
Bron: Hackread

Een officiële verklaring heeft Acer voorlopig nog niet gegeven, maar een woordvoerder kon wel aan The Register verzekeren dat er geen informatie van klanten betrokken is geraakt. De aanvaller(s) hadden ongeautoriseerde toegang gekregen tot een documentserver voor reparateurs. Hoe die precis is binnengeraakt en wat nu exact gestolen is, is de fabrikant nog volop zelf aan het onderzoeken.

In maart 2021 kreeg Acer al eens te maken met een datalek. Toen wist de notoire Russische groepering REvil binnen te breken bij het bedrijf. Enkele maanden later kwamen de gegevens van klanten uit India ook al op straat te leggen.

De informatie over dit nieuwe incident bij Acer is voorlopig schaars. We volgen dit verder op en werken dit artikel bij van zodra meer bekend is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home