Cybersecurity prioriteit voor 1 op 3 Belgische bedrijven

34 procent van de CIO’s van Belgische ondernemingen ziet cyberbeveiliging volgens een onderzoek als topprioriteit. Daarvoor zoeken ze massaal specialisten.

34 procent van de Belgische CIO’s geeft aan dat cyberbeveiliging een topprioriteit is dit jaar. Dat concludeert rekruteringsbedrijf Robert Half op basis van een onderzoek bij 1.500 leidinggevenden in België, Brazilië, Frankrijk, Duitsland en het VK vorige maand. Het onderzoek omvatte IT-verantwoordelijken in organisaties vanaf 50 tot meer dan 500 werknemers.

Belgische organisaties lijken te beseffen dat telewerk het aanvalsoppervlak drastisch vergroot. Bovendien is de realiteit van cyberaanvallen intussen tot bij de meeste bedrijven doorgedrongen. Criminelen werpen een breed net uit en iedereen kan slachtoffer zijn, van grote enterprise tot kleine kmo.

Cybersecurity-vacatures

Gezien de achtergrond van Robert Half focust de rekruteerder op de stijgende vraag naar cyberspecialisten die de prioritering van cybersecurity met zich meebrengt. Beveiligingsprofielen staan vandaag pp de vierde plaats in de top vijf van meest begeerlijke profielen, na cloud engineering, network/systems management en system analytics. Front-end development sluit de top vijf.

In realiteit is er ook een heel grote rol weggelegd voor de juiste technologie. Moderne beveiligingsoplossingen nemen het werk voor een stuk uit handen van IT-specialisten, zodat die zich kunnen focussen op belangrijke taken. Daarbij speelt automatisering een grote rol. Algoritmes die dreigingen beter herkennen maar ook logs analyseren en onregelmatigheden proactief naar de voorgrond brengen, kunnen de druk op de schaarse specialisten verlagen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home