Cybercrime Atlas moet digitale onderwereld blootleggen

In de marge van het World Economic Forum in Davos verschijnt de Cybercrime Atlas: een wereldwijde kennisbank die bedrijven, rechtshandhavingsinstanties en overheidsinstellingen inzichten biedt in het bedreigingslandschap van cybercriminelen, in de hoop hun ecosysteem te ontwrichten.

Fortinet kondigt de lancering van de Cybercrime Atlas aan. Dat is een wereldwijde kennisbank voor het opsporen van cybercriminelen en het ontmantelen van hun wereldwijde ecosysteem en infrastructuur. Het initiatief komt van de Partnership against Cybercrime (PAC) van het World Economic Forum, en wordt ondersteund door Banco Santander, Microsoft en PayPal langs de kant van de zakenwereld, maar geniet ook de goedkeuring van Interpol.

De Cybercrime Atlas werd onthuld tijdens het World Economic Forum in Davos en maakt gebruik van de expertise van meer dan 40 publieke en private organisaties. Door het in kaart brengen van het bedreigingslandschap van cybercriminelen, hoopt de Cybercrime Atlas het cybercriminele ecosysteem te ontwrichten en het budget en personeel gereserveerd voor beveiliging efficiënter toe te wijzen.

Maanden onderzoek als basis

Het initiatief heeft geprofiteerd van een twaalf maanden durend onderzoek naar dertien hackersgroepen door gespecialiseerde beveiligingsanalisten en onderzoekers. Dat onderzoek maakte gebruik van publiekelijk beschikbare informatie en werd uitgevoerd door beveiligingsanalisten en onderzoekers. De bevindingen zullen bijdragen aan het identificeren en ontmantelen van het malafide ecosysteem.

lees ook

Fortinet stelt eigen chip voor op maat van firewalls en encryptie

De Cybercrime Atlas heeft als doel branches, rechtshandhavingsinstanties en overheidsinstellingen inzichten te bieden in de activiteiten, gedeelde infrastructuur en netwerken van cybercriminelen. Het is een gezamenlijke inspanning om voor ontwrichting te zorgen binnen de wereld van cybercriminaliteit en om de samenwerking tussen bedrijven en rechtshandhavingsinstanties in de strijd tegen cybercriminaliteit te bevorderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home