Cryptomining grootste dreiging in META-regio

cryptomining

Computers kapen met als doel het illegaal minen van cryptocurrency is de grootste cyberdreiging in het Midden-Oosten, Turkije en Afrika. Het stoot hiermee het gevaar van ransomware van de eerste plaats, aldus Kaspersky.

Volgens onderzoek van de Russische cybersecurityspecialist zou het aantal cryptominingaanvallen in de zogeheten META-regio zijn verviervoudigd: van 3,5 miljoen aanvallen in 2017 naar ruim 13 miljoen dit jaar. Kaspersky vermoedt zelfs dat het aantal nog zal stijgen, gezien de toename van het gebruik van digitale valuta.

Stille vijand

Vaak hebben computergebruikers niet eens in de gaten dat hun systeem misbruikt wordt voor cryptomining. Cybercriminelen zijn in staat met behulp van malware toegang te krijgen tot andere systemen om zo op de achtergrond digitale munten te produceren. Zo wisten cryptohackers onlangs nog op grote schaal kwaadaardige software te verspreiden om digitale Monero-munten te produceren.

“Mining is stil en heeft minder impact dan ransomware, waardoor het minder opvalt. De META-regio wordt steeds aantrekkelijker voor cybercriminelen, waarbij financiële en kwaadwillende cryptominingaanvallen centraal staan”, zegt Fabio Assolini, senior beveiligingsonderzoeker van Kaspersky

Gerelateerd:  Hackers vermommen cryptominer als legitieme Windows-installatiebestanden

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home