CrowdStrike breidt EDR en XDR uit naar OT-netwerken

Crowdstrike

Het Falcon-platform van CrowdStrike omarmt voortaan de XIoT-categorie, een nieuw buzzwoord voor ‘Industrie 4.0’-zaken.

CrowdStrike Falcon is het platform voor endpoint detection and response (EDR) en extended detection and response (XDR). Vandaag voegt het bedrijf de mogelijkheid toe om XIoT-zaken te monitoren. Nog nooit van XIoT gehoord? De securitybedrijven hebben een nieuw buzzwoord gevonden om zaken binnen IoT te omschrijven zoals operationele technologie, medische toestellen en industriële zaken (OT of Industrie 4.0).

De nieuwe term omvat fysische toestellen geconnecteerd met het internet in allerlei contexten waaronder de industriesector, gezondheidszorg en commerciële omgevingen. Volgens CrowdStrike groeit deze sector bliksemsnel en verwacht 70 procent van de organisaties dat traditionele IT en opkomende OT zullen convergeren tegen 2025.

Om op deze trend te springen, wordt het Falcon-platform verrijkt. Met Falcon Insight for IoT kunnen OT-omgevingen granulair gevarenregels opstellen en hoogwaardige detecties mitigeren voordat het noodlot toeslaat, bijvoorbeeld bij ransomware.

Extra buzzwoorden nodig? Dankzij AI en ML worden gevaren sneller gedetecteerd om de business continuity te garanderen. Volgens CrowdStrike biedt Falcon Insight for IoT gevaardetectie op maat zonder dat uptime slachtoffer wordt.

Organisaties kunnen de dienst ook gebruiken om snel gevaren te herkennen door middel van geïntegreerde antwoordacties. Denk bijvoorbeeld aan USB-toestelcontrole om operationele onderbrekingen te minimaliseren. De nieuwe functie werd getest en gevalideerd door tal van ICS-vendoren om eenvoudig uit te rollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home