Cloudflare mitigeert HTTPS DDoS-aanval van 26 miljoen verzoeken per seconde

hack security upnp ddos

Een DDoS-aanval waarbij 26 miljoen verzoeken per minuut werden uitgestuurd, kon Cloudflare succesvol detecteren en stoppen.

Een Distributed Denial of Service-aanval, afgekort tot DDoS-aanval, van 26 miljoen verzoeken per seconde werd vorige week gestuurd naar een klant van Cloudflare. De klant in kwestie maakt gebruik van het gratis aanbod van de internetdienstenprovider.

lees ook

DDoS-aanvallen: het gevaar schuilt in het onschuldige

Virtuele machines en servers strijden

DDoS-aanvallen worden doorgaans verstuurd vanaf een leger aan geïnfecteerde computers. De aanval die onlangs onderschept werd, misbruikte dan weer net de cloud. De aanvallers hebben hiervoor virtuele machines en servers moeten infecteren.

Bij Cloudflare werd opgemerkt dat 5.067 geïnfecteerde machines de aanval lanceerden. De meeste aanvallen waren afkomstig uit Indonesië, de VS, Brazilië en Rusland.

Iets meer dan 5.000 machines is volgens het bedrijf geen super hoog aantal, aangezien eerder al netweken van 730.000 toestellen werden ontdekt. Ieder toestel was alleen heel krachtig in het aantal aanvallen dat het kon uitsturen.

“Om het duidelijk te stellen: dit botnet was gemiddeld 4.000 keer sterker dankzij het gebruik van virtuele machines en servers”, vertelt Omer Yoachimik, product manager bij Cloudflare. Het vorige record van Cloudflare verbrak. Dit dateerde van juli met 17,2 miljoen verzoeken per minuut. Andere providers kregen al grotere aanvallen te verwerken, maar voor een HTTPS DDoS-aanval gaat het om een nieuw record.

HTTPS

Tot slot was het opmerkelijk dat de aanval zich tot een HTTPS-website richtte. Het vraagt meer werk van cybercriminelen om deze websites aan te vallen. Voor de internetdienstenprovider komt er eveneens meer werk kijken bij het afwenden van de aanval.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home