Cisco Secure Firewall 3100 is gericht op hybride werk

Cisco

Cisco lanceert een nieuwe firewall die grote ondernemingen moet helpen in hybride omgevingen waarin mensen niet altijd vanop kantoor werken.

Cisco introduceert de Secure Firewall 3100-reeks. De line-up van 1 RU-firewalls start met de Secure Firewall 3110 met een doorvoercapaciteit van 17 Gbps. Aan de bovenkant van het spectrum zit de Secure Firewall 3140 met een doorvoercapaciteit van 45 Gbps. Cisco richt zich met de toestellen op het middensegment van de enterprise-markt.

Nieuwe architectuur

De Secure Firewall 3100-reeks onderscheid zich van zijn voorgangers dankzij de nieuwe architectuur. De firewall kan beter overweg met versleutelde trafiek met dank aan een FPGA die de koppeling maakt tussen de interne switch-hardware en de x86-processor. Andere toestellen zouden een accelerator inzetten die zich over pakket-inspectie en VPN-encryptie en decryptie ontfermt, met volgens Cisco een negatieve impact op de prestaties tot gevolg. Het bedrijf claimt dat zijn oplossing met de FPGA dat probleem niet heeft.

De firewall draait de Secure Firewall Threat Defense 7.0-software en werkt netjes samen met andere (oudere) Cisco-hardware via het Secure Firewall Management Center.

De firewall is geoptimaliseerd voor hybride omgevingen zodat werknemers altijd en voeral veilig toegang hebben tot het netwerk. Bovendien kunnen ook administrators vanop afstand aan de slag met het beheer van de firewall. In lijn met de trends in de sector voorziet Cisco in zijn software meer efficiëntie en automatisering zodat beheerders zelf minder tijd hoeven te investeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home