CIO ziet security als belangrijkste uitdaging van digitale transformatie

digitale transformatie

In heel wat bedrijven zijn momenteel digitale transformatieprojecten aan de gang en dat brengt uitdagingen met zich mee voor de CIO’s die verantwoordelijk zijn. Nieuw onderzoek brengt de belangrijkste zorgen aan het licht. 

Nominet, het .uk-domeinnamenregister in het Verenigd Koninkrijk, bevroeg 274 CIO’s, CTO’s en CISO’s van grote organisaties uit verschillende sectoren. 93 procent gaf aan dat ze momenteel bezig zijn met een digitaal transformatieproject, of dat het op z’n minst op de planning staat.

Een minderheid (7%) heeft daarvoor al een strategie uitgewerkt. 22 procent is die momenteel aan het implementeren en 49 procent is zijn strategie nog aan het ontwikkelen, volgens het rapport.

De belangrijkste drijfveren om een digitaal transformatieproject op poten te zetten, zijn groeikansen in nieuwe markten (53%), snel evoluerende klantenvoorkeuren en -gedrag (52%), en verhoogde competitieve druk (48%).

Nominet vroeg de CIO’s ook naar hun voornaamste zorgen met betrekking tot digitale transformatieprojecten. De top vijf ziet er als volgt uit:

  • Verhoogde cyberrisico’s (53%)
  • Rigide technologie-infrastructuur (40%)
  • Risicomanagement en compliance (36%)
  • Budget (34%)
  • Weerstand tegen verandering/risico-aversie (32%)

Ingezoomd op de securityrisico’s duiden respondenten met name het lekken van klantengegevens (60%), verfijndere methoden van cybercriminelen (56%) en het vergroot aanvalsoppervlak (53%) als belangrijkste zorgen aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home