ChromeOS vrijt bedrijven op met een betere ondersteuning voor securityplatformen

chromebook

Google kondigt een samenwerking aan met Palo Alto Networks, Microsoft, CrowdStrike en Chronicle voor XDR en SIEM.  

Chromebooks in scholen zijn in heel wat landen een succes, maar binnen bedrijven heeft Google nog veel werk voor de boeg. Om de zakelijke markt wat te paaien, kondigt het nieuwe functies aan binnen het raamwerk aan connectoren in Chrome Enterprise.

De zoekgigant lanceert via een samenwerking met CrowdStrike in primeur zijn nieuwe XDR-connector. Hiermee kunnen security- en IT-teams snel het risicoprofiel van elk toestel binnen hun vloot beoordelen in een enkel, universeel dashboard. Het CrowdStrike Falcon-platform is een van eerste die ondersteuning biedt. Wie binnen de organisatie Chromebooks heeft, kan zijn interesse in XDR melden via dit formulier om in bèta de eerste functies te testen. Wanneer de connector publiek beschikbaar is voor iedereen, is nog niet bekend.

Verder kondigt Google ook een nieuwe connector aan om activiteit te monitoren via een SIEM-tool naar wens. Met de Security Insights en Reporting connector kunnen IT-teams zaken zoals login, logout, Chrome Remote Desktop en lokale USB-activiteit meten. Vandaag biedt ChromeOS ondersteuning voor Chronicle, Palo Alto Networks Cortex XDR en CrowdStrike Falcon LogScale.

Tot slot omarmt ChromeOS Identity en Access Management (IAM) nu in samenwerking met Netskope of Microsoft Defender binnen Azure AD conditionele toegang. Hiermee kunnen IT-teams toegang beperken tot diensten of zelfs het hele OS bij onbetrouwbare omgevingen. Netskope Intelligent SSE en Microsoft Defender for Cloud Apps gaan hier met de primeur lopen.

ChromeOS wordt vandaag vooral beheerd vanuit een eenvoudige mobile device management-console. Bovenstaande nieuwe tools kunnen Chromebooks voor bedrijven interessanter maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home