Chrome beveiligt incognitovensters met vingerafdruk op Android

Chrome geeft incognitovensters een extra laag beveiliging op Android. De tabbladen zijn enkel nog te bekijken nadat de gebruiker werd geverifieerd met de vingerafdruksensor.

De Android-versie van Chrome kan incognitovensters voortaan beschermen met de vingerafdruksensor. 9to5Google vond de functie in het stabiele Chrome 105-kanaal. Momenteel zal je deze functie dan ook nog zelf moeten activeren.

Activeren

Ga voor de activatie naar chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android op je Android-toestel. Daar kleurt Enable device reauthentication for Incognito geel (links). Verander de aangevinkte optie default naar enabled en druk Relaunch. Ga dan in Instellingen via de drie puntjes in de rechterbovenhoek naar Privacy en beveiliging. Daar zie je nu de optie Incognitotabbladen vergrendelen als je Chrome sluit verschijnen. Dat vink je aan (rechts). Als je deze optie niet onmiddellijk ziet dan kan het helpen om Chrome geforceerd te stoppen via de app-instellingen.

lees ook

Wat is Chromium en wat is het verschil met Google Chrome?

Het is mogelijk dat de functie nog niet optimaal werkt. De laatste foutjes zullen pas opgelost zijn als de functie standaard naar alle gebruikers uitrolt. Het is geen zeker gegeven dat de functie het brede publiek haalt. Er wordt verwacht dat een publieke uitrol wel zal volgen doordat iOS al langer een soortgelijke functie heeft.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home