Chrome gaat je wachtwoorden automatisch controleren op misbruik

google chrome

Google blijft sleutelen aan zijn veiligheidstools en kondigt updates aan voor de veiligheidscheck-functie op Chrome. Vanaf nu zal deze automatisch op de achtergrond draaien zodat gebruikers een waarschuwing krijgen wanneer hun opgeslagen wachtwoorden een risico bevatten.

Enkele dagen geleden kondigde Google aan dat het cookies van derden zal blokkeren op Chrome om de privacy van gebruikers beter te beschermen. Nu komt het bedrijf met enkele updates voor de veiligheidscheck-functie, die controleert of je opgeslagen wachtwoorden risico lopen. Vanaf nu zal dit proces automatisch op de achtergrond draaien en zal je een waarschuwing krijgen wanneer een wachtwoord gewijzigd moet worden.

Veiligheidscheck-functie

De veiligheidscheck-functie van Google voor Chrome heeft als doel risicovolle wachtwoorden op te sporen en gebruikers hiervoor te waarschuwen. Met de nieuwe functie van Google zal deze controle voortaan automatisch op de achtergrond draaien.

lees ook

IP Protection van Chrome verbergt IP-adressen

Daarnaast speurt deze veiligheidsfunctie ook slechte extensies op, of siterechten die je moet controleren. Via het Chrome-menu kunnen gebruikers reageren op deze veiligheidswaarschuwingen van Google. Bovendien zal de veiligheidsfunctie ook de rechten van een site kunnen intrekken, wanneer de gebruiker deze een lange tijd niet heeft bezocht.

Nieuwe aanvullende functies

Naast de updates van deze veiligheidscheck, vertelde Google dat er een nieuwe functie aankomt waarmee je tabbladgroepen kan opslagen. Op die manier kunnen gebruikers deze tabbladen raadplegen, of ze nu thuis of onderweg zijn, of op hun telefoon of laptop werken.

Als kers op de taart benadrukte Google dat het Gemini, het nieuwe AI-model van Google, naar Chrome zal brengen. Hoe zich dat zal vormgeven, is nog de vraag.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home