Check Point neemt cloud e-mailsecurity start-up Avanan over

check point

Cybersecuritygigant Check Point neemt cloud e-mailsecurity start-up Avanan over voor een nog bekend te maken prijs. Bronnen vermoeden dat er tussen 250 en 300 miljoen dollar gespendeerd zal worden.

Avanan, opgericht in 2014 met kantoren in New York en Tel Aviv, biedt een cloud e-mail- en samenwerkingssecurityplatform aan. Het platform gebruikt artificiële intelligentie voor het beveiligen van postvakken. Zo houdt een simpele klik phishingaanvallen tegen nog voor ze de inbox bereiken.

Wat doet het bedrijf precies?

Avanan stelt zijn platform voor als leidinggevend in de e-mailsecurityrevolutie. Het positioneert zichzelf namelijk als het eerste e-mailsecuritybedrijf dat ook andere samenwerkingsplatformen beschermt. Daarnaast biedt het een API-gebaseerde oplossing aan die e-mails tegenhoudt en implementeert het tegelijk security voor Microsoft Teams.

Onder de motorkap scant het platform echter e-mails na de standaard security-instellingen, Secure Email Gateways (SEG) en Advanced Threat Protection (ATP). Avanan blokkeert dus aanvallen die deze traditionele scans omzeilen en leert hier ook uit. Dankzij de artificiële intelligentie leert het platform van relaties tussen medewerkers en oudere e-mails of communicatiepatronen om zo een bedreigingsprofiel voor de organisatie op te stellen.

Avanan werkt daarnaast nog samen met diensten als Office 365, Google Workspace, Gmail, Slack, Dropbox, Box, ShareFile, One Drive en Google Drive.

Alles-in-één oplossing

Het platform zal dankzij de overname geïntegreerd worden in de Check Point Infinity-architectuur. Het gecombineerde product zal dankzij de technologie van Avanan een solide oplossing worden om thuiswerkers voor gevaarlijke documenten, URL’s en phishing te beschermen. Dit zowel voor e-mails, samenwerkingsplatformen, het web, het netwerk en de endpoints.

Dorit Dor, Check Points CPO, geeft aan dat steeds meer bedrijven naar e-mailplatformen verhuizen in de cloud. Gezien deze vaak slachtoffer zijn van verwoestende cyberaanvallen, biedt de overname veel potentieel voor organisaties die hun samenwerkings- en e-mailsecurity willen verbeteren. Bedrijven kunnen zo hun legacy-oplossingen moderniseren dankzij e-mail-as-a-service.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home